20.5 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

FOTO: Arif Hadžiahmetović promovisao novi roman “Rubac i pet zlatnih dukata”

U ponedeljak, 14.08.2023., zaljubljenici u književnost imali su priliku prisustvovati nezaboravnom događaju u Gornjem Vakufu – promociji novog romana “Rubac i pet zlatnih dukata” autora Arifa Hadžiahmetovića.

Osnovna škola Gornji Vakuf postala je epicentar kulturne scene tog ponedeljka veče. Promocija je započela u 18:30h, privukavši brojne posetioce koji su sa nestrpljenjem čekali da se upuste u svijet priče koju je autor pažljivo isprepleo. “Rubac i Pet Zlatnih Dukata” donosi čitaocima sagu kroz tri generacije porodice aga iz Hercegovine, stvarajući duboku vezu sa periodom Drugog svjetskog rata i dalje.

Arif Hadžiahmetović, autor već prepoznatljiv po svojim romanima “Učiteljica Ankica i Bijele Vunene Rukavice” te “Isprepletene Životne Sudbine”, još jednom je demonstrirao svoju vještinu majstorskih priča. Roman je poput slagalice života, gdje se tuga i sreća isprepliću, a tragični događaji se prihvataju kao dio našeg puta.

Posebno je bilo zanimljivo što je promociji prisustvovao i Idriz ef. Bušatlić, profesor, čija je vizija ovog izuzetnog djla dodala dodatnu dubinu diskusiji. Njegov pogled na roman dodatno je obogatio veče, inspirišući publiku da dublje razmišlja o temama koje je autor dotakao.

Emotivna i inspirativna večer kulminirala je uživanjem u priči, razmjeni mišljenja i razgovoru s autorom i profesorom. Događaj je svim prisutnim pružio mogućnost da se povežu sa ljudskim iskustvima i pričama koje nas oblikuju.

Ova promocija romana “Rubac i Pet Zlatnih Dukata” potvrdila je da je književnost i dalje moćan način za povezivanje ljudi, inspiraciju i razmišljanje o dubinama ljudskih sudbina. Završena veče se pokazala kao uspjeh, ostavljajući posjetioce inspirisane da se dublje urone u priču koja ih je obogatila.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti