10.2 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

VIDEO: Nećete vjerovati koliko janci ovog uzgajivača ovaca iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja vrijede! Pogledajte kako je postao uspješan!

U malom selu Bistrica, nedaleko od Gornjeg Vakufa-Uskoplja, živi Salem Abazović, čovjek čija strast prema uzgoju ovaca nije samo posao, već i način života. Sa svojih 300 ovaca, Salem je postigao izvanredan uspjeh u svijetu uzgoja mesa i postao prepoznatljiv kao pouzdan dobavljač kvalitetnog domaćeg mesa.

Ovce, janjad i meso koje proizvodi Salem ne samo da zadovoljavaju visoke standarde kvalitete, već i odražavaju njegovu strast i posvećenost. Njegovi janci, koje pažljivo uzgaja, prodaju se po cijenama između 300 i 450 KM, a potražnja je izvanredna. “Narod traži domaće i uopće nije problem prodati meso. Nedavno smo prodali meso cijelog bika za samo sat vremena. Dobra je i podrška države. Nemam se na što žaliti”, kaže Salem.

No, uzgoj ovaca nije samo poslovna prilika za Salema, već i podsjetnik na prošlost. “Nekada je na Radovanu paslo sedam stadâ ovaca. Družili smo se i uživali u našem poslu. Danas sam ostao samo ja”, sa sjetom govori Salem. Ipak, ne ostaje sam u svom poslu. Njegov brat Sejo, djeca i prijatelji pružaju mu podršku i pomažu da održi tradiciju živom.

U današnjem svijetu gdje se sve više cijeni lokalna proizvodnja i visokokvalitetna hrana, Salemov posao nije samo izvor prihoda, već i način da se poveže sa zajednicom i sačuva važne vrijednosti. Njegova priča inspirira i podsjeća nas koliko je važno njegovati i očuvati tradiciju uzgoja, te kako jedan čovjek može napraviti veliku razliku u svojoj zajednici.

Uvjereni smo da će Salem Abazović i dalje nastaviti svoj uspješan put u uzgoju ovaca, pružajući kvalitetno meso svojoj zajednici i šire. Njegova strast, posvećenost i podrška bliskih ljudi su temelj uspjeha koji će sigurno inspirirati nove generacije da se uhvate u koštac sa sličnim izazovima i nastave njegovu naslijeđenu tradiciju.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti