16.8 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 08. Septembra 2024.

[FOTO] Zajedno protiv femicida: Mirna šetnja za sigurniju budućnost

Danas smo se okupili kao zajednica da izrazimo svoju duboku zabrinutost i solidarnost prema svim žrtvama femicida i drugih oblika nasilja. Organizovanjem mirne šetnje, želimo da damo glas onima koji su izgubili svoje živote ili patili zbog ovog ozbiljnog problema.
Nedavni tragični događaji u Gradačcu, gdje je počinjen femicid, podajećaju nas na to koliko je hitno potrebno raditi na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja. Ovaj događaj nas je potresao duboko, ali nas je takođe podstakao da se zajedno angažujemo kako bismo stvorili sigurnije okruženje za sve.Članovi Lokalnog tima Gornji Vakuf-Uskoplje su se saosjećali sa porodicama žrtava i odlučili smo da organizujemo ovu šetnju kako bismo podigli svijest o problemu femicida i nasilja nad ženama. Nastojimo da stvorimo okolinu u kojoj će svaka žena i svaka osoba biti zaštićena od nasilja i zlostavljanja.
Ova šetnja nije samo simbolična, već je i korak prema stvaranju pozitivnih promjena u našem društvu. Želimo da podstaknemo dijalog o ovoj ozbiljnoj temi, mobilizujemo zajednicu i zajedno radimo na sprečavanju femicida i nasilja u našem regionu.
Pozivamo sve građane Gornjeg Vakufa-Uskoplja da se pridruže našoj inicijativi i podrže napore za stvaranje sigurnijeg okruženja za sve. Samo zajedno možemo ostvariti promene i zaštititi živote naših sugrađanki i sugrađana.
Neka ova mirna šetnja bude početak našeg zajedničkog puta ka društvu bez femicida i nasilja, saopštili su iz ASuBIH lokalni tim Gornji Vakuf-Uskoplje.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti