24.2 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 14. Aprila 2024.

Poziv na Pohod na Ciganske njive – Da se ne zaboravi 03.09.1993. godine

Pozivamo članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i građane Gornjeg Vakufa da se pridruže važnom događaju – pohodu na Ciganske njive. Ovaj događaj ima posebno značenje jer nas podsjeća na 3. septembar 1993. godine, datum koji ne smijemo dopustiti da padne u zaborav.

Pohod je duboko posvećen svim šehidima koji su dali svoje živote na Ciganskim njivama. Njihova hrabrost i predanost zaslužuju da budu trajno upamćeni, a ovaj pohod je način da im odamo počast.

Okupljanje će započeti na Centralnom šehidskom mezarju u nedelju, 3. septembra 2023. godine, s početkom u 10:30 časova. Na početku ćemo se pomoliti učenjem Dove za naše šehide, kako bismo im izrazili duboko poštovanje i prisjetili se njihove žrtve. Nakon toga, zajedno ćemo krenuti ka Spomen obilježju na Ciganskim njivama.

Ovo je važan trenutak da se složimo kao zajednica i da se ne dozvoli da se prošlost zaboravi. Naši šehidi su dali svoje živote za našu slobodu i budućnost, i njihova žrtva treba da nas inspiriše i podsjeti na važnost mira i sloge.

Pozivamo sve saborce, članove porodica i građane Gornjeg Vakufa da se pridruže ovom pohodu i da zajedno očuvamo sjećanje na naše heroje. Neka njihov duh i hrabrost budu vodilja za buduće generacije.

NE DOZVOLIMO DA SE ZABORAVI!

SABORCI

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti