9.2 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

Gornji Vakuf-Uskoplje: Vozač pokušao prikriti dokaze nakon tragične saobraćajne nesreće

Policijski službenici Policijske uprave Bugojno su uspješno razriješili slučaj ubistva koje je izvršio neodgovorni 26-godišnji vozač na teritoriji Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Kako prenosi Klix.ba, vozač je nakon izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradao pješak inicijala J.B., napustio mjesto nesreće te je zajedno sa svojim ocem pokušao prikriti dokaze.

Tužitelji su kvalificirali ovaj čin kao “Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa”. Nesreća je prijavljena 31. jula, a policijska istraga je brzo došla do vrijednih informacija koje su otkrile sve detalje ovog događaja. Vozač je nakon nesreće pobjegao, a zajedno sa svojim ocem je pokušao skriti tragove na autootpadu, skupljajući dijelove automobila kako bi prikrili dokaze.

“MUP Srednjobosanskog kantona je saopćio da su policijski službenici PU Bugojno, operativnim radom na terenu, otkrili da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela M.P., rođen 1997. godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. On je u trenutku nesreće bio za upravljačem putničkog motornog vozila marke Audi. Također, za krivično djelo ‘Pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela’ osumnjičeni je I.P., rođen 1972. godine, također iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja”, navedeno je u saopćenju.

U saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, poduzimaju se sve zakonom predviđene mjere i radnje protiv osumnjičenih. Ovaj uspješan rasplet slučaja demonstrira važnost efikasne suradnje između policijskih službenika i pravosudnih tijela u osiguravanju sigurnosti i pravde u zajednici.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti