8.7 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 06. Maja 2024.

FOTO: Historijska nogometna utakmica dvije Sloge u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Jučer je na Gradskom stadionu Košute odigran uzbudljiv gradski derbi između NK Sloge i HNK Sloge, u okviru Kupa FBiH. Ovaj susret je privukao pažnju mnogobrojnih navijača iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, a na kraju je HNK Sloga izašla kao pobjednik sa rezultatom 4:1.

Utakmica je bila obećavajuća od samog početka. HNK Sloga je imala laganu terensku incijativu i više loptu u svome posjedu. Međutim, igrači NK Sloge su se dobro branili, koristeći dupli blok i izvlačeći se na kontranapade. Ova taktika je pružila nekoliko dobrih prilika za NK Slogu.

Vladimir Grubeša je bio taj koji je donio vodstvo HNK Slogi u 32. minuti, nakon sjajne asistencije Armina Abazovića. Ipak, NK Sloga nije dugo čekala da odgovori. Jasmin Čurić je poravnao rezultat na 1:1 u 36. minuti. No, HNK Sloga je ponovno preuzela inicijativu, i Antonio Delač je zatresao mrežu NK Sloge u 42. minuti, omogućavajući HNK Slogi da ode na odmor s prednošću. Grubeša je ovog puta bio asistent.

Drugo poluvrijeme je donijelo promjene u sastavu HNK Sloge i povećanje pritiska na protivnički gol. Antonio Delač je još jednom bio u središtu pažnje, postigavši svoj drugi gol na utakmici u 67. minuti, uz asistenciju Tarika Sadikovića. Ovaj gol je povećao prednost HNK Sloge na 3:1.

U završnim trenucima utakmice, Amer Mašetić je izveo sjajnu asistenciju za kapitana Velimira Zeku, koji je s vještinom vrsnog napadača postigao četvrti gol za HNK Slogu u 75. minuti. Ovaj gol je praktično zatvorio pitanje pobjednika i osigurao HNK Slogi prolazak u drugo kolo Kupa FBiH.

Ova pobjeda je sigurno donijela radost navijačima HNK Sloge i potvrdila njihovu izvrsnu igru u ovom gradskom derbiju. Igrači NK Sloga će vjerojatno tražiti načine kako da se vrate jači u sljedećim utakmicama. Ovaj derbi je još jednom dokazao strast i uzbuđenje koje nogomet može donijeti zajednici, a s obzirom na zanimljive trenutke na terenu, sigurno će se još dugo prepričavati među ljubiteljima nogometa u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti