9.5 C
Gornji Vakuf
Petak, 03. Maja 2024.

Sedmi Memorijalni turnir u čast Đuri Hrćanu: Rukometni spektakl u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Sedmi Memorijalni turnir u znak sjećanja na legendarnog rukometaša Đuru Hrćana uskoro će obilježiti sportsku scenu našeg grada. Ovaj poseban događaj održat će se u nedjelju, 10. septembra 2023. godine, u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje. Ovogodišnji turnir ima poseban značaj, jer se održava u sklopu obilježavanja Dana Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, ali i kao dio programa kojim se slavi deset godina postojanja Ženskog rukometnog kluba “Sloga 2013” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Očekujemo izuzetno napete i kvalitetne rukometne susrete, jer će na turniru sudjelovati četiri premijerligaške ekipe. Naravno, među njima će biti i domaćin, ekipa ŽRK “Sloga 2013” Gornji Vakuf-Uskoplje, koja će se suočiti s jakom konkurencijom. Gostujuće ekipe koje su prihvatile poziv su ŽRK “Izviđač” Ljubuški, ŽRK “Ilidža” i ŽRK “Borac” iz Banja Luke.

Ovaj turnir predstavlja izvanrednu priliku da vidimo koliko naša izuzetno mlada ekipa može u premijerligaškoj konkurenciji. Nakon prve pripremne utakmice protiv Trešnjevke iz Zagreba, s nestrpljenjem iščekujemo ovaj događaj kako bismo podržali naše rukometašice.

Uz uzbudljive utakmice, tokom cijelog trajanja turnira bit će postavljen štand na kojem će biti izložene članske kartice i majice našeg kluba. Kupovinom godišnjih članskih kartica, pružate značajnu podršku radu ŽRK “Sloga 2013” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Pozivamo sve ljubitelje rukometa i građane Gornjeg Vakufa-Uskoplja da se pridruže ovom sportskom spektaklu i zajedno podržimo našu Slogu. Budimo ponosni na naše rukometašice i zajedno stvorimo nezaboravan sportski trenutak. Vidimo se 10. septembra u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje! Samo Slogu volimo!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti