15.9 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 06. Maja 2024.

Prvi omladinski rukometni turnir ‘Vrbas Handball Cup’ stiže u Gornji Vakuf – Uskoplje!

Najavljujemo Vam prvi omladinski rukometni turnir “Vrbas Handball Cup” u organizaciji Muškog rukometnog kluba “Sloga” Gornji Vakuf – Uskoplje. Turnir će se odigrati u subotu 16.09.2023. godine u Sportskoj dvorani „Gornji Vakuf – Uskoplje“.

Ekipe koje će učestvovati na turniru su:

  • MRK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje
  • RK Borac m:tel
  • RK Jajce
  • RK Velež Mostar

Koncept turnira je osmišljen tako da okuplja većinu klubova „sa rijeke VRBAS“, te da svake naredne godine ugosti po jednu ekipu koja možda i nema veze sa samim konceptom turnira.

Obzirom da su klubovi sa Vrbasa veoma aktivni u rukometu u Bosni i Hercegovini, cilj nam je da i druge kolektive motivišemo na organizaciju sličnog turnira. Plan je da svake naredne godine drugi grad na rijeci Vrbas preuzme domaćinstvo ovog turnira te da ovo bude dugoročni projekat, jer uz malo dobre volje stvarno možemo bolje !

Pored omladinaca na teren će i seniori Sloge koji će u okviru priprema za sezonu 2023/24 odigrati još jedan kontrolni susret protiv ekipe Hrvatski Rukometni Klub Čapljina!

Kako bismo prvi turnir predstavili u najboljem mogućem svjetlu, naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode EU, Ujedinjene nacije (UN), Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini (OSCE) i Vijeće Europe (CoE).

🔴Vjerujemo da je ovo početak jednog jako dobrog i kvalitetnog turnira koji će za nekoliko godina kotirati kao jedan od respektabilnih omladinskih rukometnih turnira u našoj državi.

⚪️Pozivamo Vas da subotu rezervišete za Slogu!

Kako bismo Prvi turnir predstavili u najboljem mogućem svjetlu, naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode EU, Ujedinjene nacije (UN), Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini (OSCE) i Vijeće Europe (CoE).

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti