19 C
Gornji Vakuf
Subota, 18. Maja 2024.

Najveći klub u državi, FK Sarajevo, dolazi u Gornji Vakuf-Uskoplje

U okviru prvog kola Kupa Bosne i Hercegovine, na stadionu Košute u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dogodit će se susret koji će zasigurno ostati urezan u sjećanju ljubitelja nogometa u ovom prelijepom gradu na izvoru Vrbasa. Sloga, lokalni nogometni ponos Gornjeg Vakufa-Uskoplja, dočekuje nijednog drugog nego višestrukog prvaka Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, ekipu FK Sarajeva.

Iako je HNK Sloga već prije dvije godine imala priliku za sudjelovanje u Kupu Bosne i Hercegovine, kada je na svom stadionu susrela FK Velež, ovaj put će susret sa Sarajevom biti sasvim drugačiji. I dok se tada susret završio porazom od 0:6, euforija i uzbuđenje uoči susreta s “Bordo momcima” ne može se usporediti. Sarajevo donosi jednu posebnu dimenziju nogometa u Gornji Vakuf-Uskoplje.

Grad na izvoru Vrbasa već je preplavljen nogometnim dušama koje cijene igru i strast prema ovom sportu. Sarajevo, kao jedan od najprepoznatljivijih klubova u Bosni i Hercegovini, donosi sa sobom i mnoge nogometne znalce. Očekuje se prava nogometna poslastica, gdje će se cijeniti svaka dribling, svaki gol i svaka odbrana.

Utakmica će se odigrati na Gradskom stadionu Košute, 27.09.2023. godine, a tačna satnica će biti naknadno objavljena. Sigurno je da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a navijači Sloge i Sarajeva zajedno će stvoriti nezaboravnu atmosferu.

Ovo je prilika da se nogometna strast i zajedništvo proslavi u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Bez obzira na ishod susreta, svi ljubitelji nogometa su već pobjednici jer će svjedočiti jednoj od najvećih sportskih priča u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti