8.7 C
Gornji Vakuf
Petak, 03. Maja 2024.

Najava rukometnog spektakla u Gornjem Vakufu-Uskoplju

U ponedjeljak, 9. oktobra 2023. godine, s početkom u 19:00 sati, naš grad postaje epicentar rukometnog uzbuđenja. Sportska dvorana GORNJI VAKUF – USKOPLJE ugostit će najbolje rukometašice Bosne i Hercegovine u kategoriji do 17 godina, a sve pod nadzorom našeg selektora, gospodina Fuada Mahmutovića.

Očekuje nas spektakl na terenu, jer će naša reprezentacija suočiti s izazovom protiv kombinovane ekipe ŽRK SLOGA. Na terenu će se naći ne samo sadašnje igračice našeg kluba, već i one djevojke koje trenutačno brane boje drugih klubova. I, kao posebna čast, među igračicama bit će i one koje su nekad bile ključni dio Sloge, a danas su naši gosti. Ova utakmica bit će slavljeničkog karaktera, i to u čast 10 godina postojanja ŽRK SLOGA. Rukometni spektakl bit će prilika da se zahvalimo djevojkama koje su svojim doprinosom obogatile historiju kluba, iako danas nisu više dio našeg kolektiva.

Prije nego što naše reprezentativke krenu na put prema Kosovu, gdje će se takmičiti na IHF Trophy Europi, provest će trodnevne pripreme u našem gradu. Ovaj turnir također ima veliku važnost jer je kvalifikacijski za Svjetsko prvenstvo u ovoj kategoriji, što čini ovaj događaj još značajnijim za našu reprezentaciju.

Pozivamo sve naše sugrađane, članove rukometnih sportskih klubova, ali i članove sportskih klubova drugih disciplina, da se pridruže našoj fešti i podrže naše “pahuljice” i reprezentativke Bosne i Hercegovine na ovom izuzetnom rukometnom događaju. Neka zajedno stvorimo nezaboravnu atmosferu i podržimo naše sportašice na njihovom putu prema uspjehu.

Nemojte propustiti priliku biti dio ovog rukometnog spektakla! Vidimo se u sportskoj dvorani GORNJI VAKUF – USKOPLJE u ponedjeljak, 9. oktobra 2023. godine u 19:00 sati. Ne zaboravimo zajedno proslaviti rukomet i naše talentovane sportašice!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti