9.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

FOTO: Dostojanstvena šetnja u Gornjem Vakufu-Uskoplju povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

U Gornjem Vakufu-Uskoplju je danas  održana dostojanstvena šetnja u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Šetnja je započela ispred džamije Mehmed-bega Stočanina i protezala se do Centralnog šehidskog mezarja.

Na mezarju su predstavnici Općine, Udruženja ratnih vojnih invalida (RVI) te Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf” položili cvijeće u znak poštovanja prema svim žrtvama koje su pale u borbi za nezavisnost Bosne i Hercegovine. Ovaj simboličan čin naglašava važnost sjećanja na prošlost i požrtvovnost onih koji su dali svoje živote za slobodu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf, Hidajet Polovina, održao je kratak, ali emotivan govor. Istakao je važnost zajedništva, solidarnosti i očuvanja vrijednosti koje su građani Gornjeg Vakufa-Uskoplja pokazali tokom teških vremena. Također je podsjetio na duh tolerancije i međusobnog poštovanja koji čini srž ove zajednice.

Učesnici šetnje izrazili su svoje poštovanje prema svim poginulim borcima i žrtvama rata, čime su poslali snažnu poruku o važnosti očuvanja mira, pomirenja i zajedničkog života u Bosni i Hercegovini. Ovakvi događaji doprinose jačanju društvene kohezije i podsjećaju nas na važnost njegovanja vrijednosti koje promiču mir, toleranciju i zajedništvo.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti