17.8 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 01. Maja 2024.

FOTO: Premijerno odigrana predstava ‘Galerija života’

U četvrtak, 18:00h, Centar za Obrazovanje, sport i kulturu u Gornjem Vakufu-Uskoplju ugostio je premijeru izuzetne predstave pod nazivom “Galerija Života”. Režiserski potpis na ovoj posebnoj predstavi nosi Lana Delić, dok produkciju izvodi Teatar Mladih Česta.

Ova značajna predstava duboko zaranja u priče heroja koji su s neumornim zalaganjem doprinosili pravdi i ljudskim pravima. Kroz svoje izvedbe, oni su publici pružili smijeh, inspiraciju i emotivne trenutke koji ostavljaju snažan utisak.

Posebno se zahvaljujemo svima koji su svojom prisutnošću doprinijeli čaroliji premijere. Vaša podrška čini “Galeriju Života” još posebnijom i nezaboravnom.

Važno je istaknuti da je ovaj projekt Teatra Mladih “Česta” podržan kroz projekt “Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini”. Finansiranje ovog projekta omogućila je Služba za instrumente vanjske politike (FPI) Evropske unije, u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (NDICI). Projekat se zajedno provodi u suradnji s EU, Ujedinjenim nacijama (UN), Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini (OSCE) te Vijećem Europe (CoE). Ova podrška odražava predanost razvoju umjetnosti i kulture, kao i jačanju zajedništva u našoj lokalnoj zajednici.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti