19.9 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

FOTO: Nadmoćne pahuljice pobijedile Zrinjski u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH

Nakon gotovo dva mjeseca pauze, u subotu se odigrala ključna utakmica za opstanak u žesnkoj BH Telecom Premijer ligi. Naše hrabre pahuljice su u 10. kolu ugostile direktnog konkurenta za opstanak, ekipu Zrinjskog, ostvarivši impresivnu pobjedu rezultatom 25:20.

Trener Fuad Mahmutović odlično je pripremio ekipu za ovaj susret, smanjujući najbolje igračice Zrinjskog na minimum realizacije. Prvo vodstvo od 2:1 postavljeno je već u 6. minuti, a kontrola i sigurno vodstvo održani su do konačne pobjede. Unatoč važnosti utakmice, naša mlada ekipa je mudro igrala, čuvajući svaku loptu kako bi osigurala pobjedu.

Posebno treba istaći Adnanu Hamšić na golu s 14 odbrana, od kojih su neke bile izvanredne. Sarah Hadžiabulić bila je najbolji strijelac utakmice s 13 golova, dok su Šejla Kasumović i Hena Ridžal postigle po 3 gola. Dalila Abazović i Dalal Čajdin dodale su po 2 gola, dok su Nikolina Vukobrat i Ema Dadić postigle po jedan gol. Ostale igračice koje su sudjelovale u utakmici su Lamija Ljubunčić, Nejra Hajrić, Amina Delić, Dženita Avdibašić, Ajna Radmilo, Aiša Kulaglić i Una Karamstafić.

Novopridošla igračica Nikolina Vukobrat također zaslužuje pohvalu za svoj doprinos, a očekuje se da će dati još veći doprinos kako se približava optimalnoj fizičkoj spremi.

Uz sve pohvale, želimo istaknuti i sjajno suđenje od strane najboljih sudija naše države, Amara i Dine Konjičanina.

Sljedeće kolo donosi nam gostovanje favorizovanoj Krivaji, a nakon toga slijedi još jedan ključni duel protiv ekipe Knežopoljke, gdje moramo ići na pobjedu kako bismo osigurali opstanak.

Na kraju, zahvaljujemo se našoj vjernoj publici na podršci kako našim pahuljicama tako i humanitarnoj pomoći za Tota.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti