21.6 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

[FOTO] OŠ “Gornji Vakuf”: Renoviranje i nova oprema za kvalitetnije obrazovanje

Osnovna škola “Gornji Vakuf” s ponosom je obznanila uspješan završetak projekta zamjene PVC podloge u još dva kabineta Centralne škole. Ova inicijativa, koja je provedena s posebnom predanošću, značajno je unaprijedila radnu atmosferu i udobnost prostora namijenjenih učenju.

Uz ova renoviranja, škola je ostvarila još jedan značajan korak prema modernizaciji obrazovnog okruženja u saradnji s Vladom SBK-a i Ministarstvom obrazovanja SBK-a. Kroz implementaciju projekta nabavke odgovarajućeg namještaja za četiri kabineta, stvorena je funkcionalna i estetski prijatna okolina koja podržava optimalne uvjete za učenje.

Nadalje, škola je postala bogatija za niz nastavnih pomagala koja su pažljivo odabrana kako bi podržala nastavnike i učenike u njihovim edukativnim aktivnostima. Ova sredstva obuhvaćaju raznovrsne resurse, poput interaktivnih ploča, didaktičkih materijala i tehnoloških alata, čime se potiče interaktivnost i suvremen pristup poučavanju.

Svi ovi koraci usmjereni su prema kontinuiranom poboljšanju kvalitete nastavnog procesa i stvaranju poticajnog okruženja za razvoj učenika. Osnovna škola “Gornji Vakuf” ostaje predana ostvarivanju izvrsnosti u obrazovanju te nastavlja ulagati u infrastrukturu i resurse kako bi pružila najbolje moguće obrazovno iskustvo svojim učenicima.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti