19.1 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 01. Maja 2024.

Prva liga FBIH za rukometaše: MRK Sloga – RK Izviđač 2

Al’ fakat je dugo trajala ova zimska pauza da više i nismo sigurni kako napisati super najavu za predstojeći susret. Za “novi početak” bitno je da naši momci ponovo uhvate ritam za pobjednički kolosijek. Sportski vikend u našem gradu ponovo započinju naši momci, koji će u okviru 12. kola Prve lige FBiH – jug ugostiti ekipu Rukometnog kluba Izviđač 2. Gosti iz Ljubuškog možda igraju i svoju najslabiju sezonu u posljednjih nekoliko godina gdje su na zimsku pauzu otišli sa 7 pozicije ligaške tabele i 11 osvojenih bodova iz 11 odigranih kola.

Poznavajući renome protivnika i njihovu omladinsku školu, znamo da nas odmah na početku očekuje teška utakmica. I susret u prvom dijelu sezone kada smo u triler završnici ostvarili pobjedu pamtimo po velikoj borbi i zalaganju naših momaka koji su odnijeli puni plijen iz Ljubuškog. Što se tiče naše ekipe, veliki plus pred početak proljetnog dijela sezone je kompletan roster, kao i povratak Škiljana i veoma dobre partije Nevistića u pripremnom dijelu što nam s razlogom daje veliku dozu optimizma u nastavku.

Utakmica protiv Izviđača nam dolazi u najboljem mogućem trenutku, obzirom da se prema propozicijama ova utakmica ne broji na krajnjem poretku timova. Trener Biljaka će nakon 2 poraza i jedne pobjede u pripremnom dijelu, imati još jedan susret u kojem će moći tempirati formu i posložiti kockice pred izazove kroz ligu Federacije. Maksimalno ozbiljno smo do sada ulazili u svaku utakmicu obzirom da nemamo pravo na kiks. Prvo kolo nam donosi i derbi sarajevske Bosne i mostarskog Veleža koji nam poklapanjem nekih rezultata može bar na kratko donijeti i prvo mjesto.

Stoga, nakon svega do sada napisanog, posebna pozivnica na utakmicu u petak i nije potrebna. Podrška sa tribina je našoj ekipi uvijek imperativ za brzinu više u igri i nove bodove, ako ništa i na ovoj privremenoj tabeli gdje se upisuju bodovi protiv Izviđača. Susret se igra u petak od 17:30h.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti