19.9 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

[FOTO] Moderna tehnologija u službi obrazovanja: MSŠ “Gornji Vakuf” korak ispred!

Učenike i zaposlenike Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf” dočekala je odlična vijest na početku novog polugodišta. Škola je uložila značajna sredstva u poboljšanje kvalitete nastave nabavkom 38 računara visokih performansi.

Ova investicija, vrijedna gotovo 40.000 KM, realizovana je uz podršku Ministarstva obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta SBK i Vlade Srednjobosanskog kantona. Pored računara, škola je nabavila i odgovarajući mobilijar vrijednosti oko 14.000 KM.

Direktorica škole, Selvedina Begović, izjavila je za GornjiVakuf.com da će nova oprema omogućiti učenicima sticanje praktičnih znanja, posebno u elektrotehničkoj i mašinskoj tehničkoj školi.

“Moj tim i ja neumorno radimo na stvaranju boljih uslova za obrazovanje,” izjavila je Begović. “Obrazovanje je daleko od table i krede, a ja sam izuzetno ponosna što sada imamo 69 računara koji se direktno koriste u nastavnom procesu. S puno sigurnosti mogu reći da smo jedna od najopremljenijih škola u SBK, a ne zaostajemo ni za evropskim i američkim školama. Iskoristiti ću ovu priliku da se zahvalim ministru Sedžadu Milanoviću na zalaganju za ovu važnu investiciju za naše učenike.”

Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf” već duže vrijeme ima status lidera u informatizaciji nastave i nenastavnih aktivnosti u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Svi kabineti su opremljeni laptopima i projektorima, škola je pokrivena bežičnim internetom visoke brzine, a od ove školske godine uveden je i e-dnevnik.

Ove inicijative su uočene i nagrađene od strane učenika i njihovih roditelja, što se odražava i na broj upisa. Škola bilježi porast interesa, posebno za mašinsku tehničku i stručnu školu. Učenici ovih programa su dobro pripremljeni za tržište rada, a mnogi od njih nakon završetka školovanja odmah pronalaze zaposlenje u lokalnim metaloprerađivačkim preduzećima.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti