14.8 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

VIDEO: Ovako trenutno izgleda brza cesta Nević Polje – Vitez

Javnost u BiH trenutno pokazuje velik interes za izgradnjom autoputa na Koridoru 5C, no važno je naglasiti da se paralelno odvija i gradnja još jedne ključne saobraćajnice. Riječ je o brzoj cesti kroz Srednju Bosnu, koja ima izuzetan značaj za prometnu infrastrukturu u zemlji.

Ova cesta, koja prolazi kroz jedan od najprometnijih pravaca u BiH, od Viteza do Nević Polja, ima za cilj ne samo rasteretiti saobraćaj u Srednjoj Bosni, već i ubrzati komunikaciju između Krajine, Sarajeva i centralnih dijelova BiH. Očekuje se da će značajno olakšati putovanje i unaprijediti povezanost regije.

Posebno treba istaknuti da se radi o jednom od razvijenijih krajeva u BiH, s velikim brojem aktivnih privrednih subjekata. Izgradnja ove ceste doprinijet će daljnjem razvoju gospodarstva u tom području.

Trenutno su u tijeku radovi na dionicama od Viteza do Nević Polja, čime se postavlja temelj za spajanje s Koridorom 5C ispod Zenice. Ova infrastrukturna inicijativa ima potencijal značajno unaprijediti kvalitetu saobraćaja u Srednjoj Bosni i šire.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti