9.2 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

FOTO: Obilježavanje Svjetskog dana osoba sa Down sindromom

Svake godine 21.3., svijet obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom, poznat i kao Dan “djece Sunca”, podsjećajući nas na važnost razumijevanja i podrške za ove jedinstvene pojedince.

Down sindrom, kao genetski uvjetovan poremećaj, nosi sa sobom specifične izazove, ali isto tako obiluje nevjerojatnim potencijalom. Stvaranje inkluzivnog okruženja koje potiče razvoj, samopoštovanje i neovisnost ključno je za uspješan rad s osobama s Down sindromom.

U Centru za razvojnu podršku “Mali koraci” posvećeni smo pružanju sveobuhvatne podrške djeci i njihovim obiteljima, potičući njihove potencijale i osnažujući ih za samostalan život.

Kroz individualizirani pristup i kontinuiranu podršku, svaka osoba s Down sindromom može ostvariti svoje najbolje mogućnosti i doprinijeti društvu na svoj jedinstven način. Rad s njima zahtijeva strpljenje, empatiju i posvećenost, ali donosi i neizmjernu radost i zadovoljstvo.

Neka nam ovaj dan bude podsjetnik da zajedno možemo stvoriti svijet u kojem su svi dobrodošli i imaju priliku da zablistaju.

Obilježavanju se pridružio Dječji vrtić “Zvončić”, mješovita odgojna skupina Zvončići sa polaznicima male škole.

Autor teksta: Antonela Sičaja

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti