4.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

Veliko priznanje za ŽRK Sloga: Sarah Hadžiabulić dobila poziv u seniorsku rukometnu reprezentaciju BiH

Veliko priznanje stiglo je u redove Ženskog rukometnog kluba Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, jer je njihova talentovana igračica Sarah Hadžiabulić pozvana da predstavlja Bosnu i Hercegovinu u seniorskoj rukometnoj reprezentaciji.

Ovaj poziv dolazi uoči važnih kvalifikacionih utakmica koje reprezentacija BiH igra početkom aprila. Rumunija i Hrvatska su protivnici koje će se susresti u Cazinu i Zagrebu, gdje će Sarah imati priliku da pokaže svoje vještine i predstavi svoju zemlju na međunarodnoj sceni.

Ovo je prvi put da jedna igračica iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja dobiva poziv u seniorsku reprezentaciju BiH, što je veliki uspjeh za klub i za samu Sarah. Sa svojim dosadašnjim izuzetnim nastupima u Premijer ligi BiH, Sarah je pokazala svoj talenat i predanost, zaslužujući ovaj poziv na najviši nivo takmičenja.

Za ŽRK Slogu, ali i za cijelu lokalnu zajednicu, ovo je ponosan trenutak, jer se jedna od njihovih vlastitih igračica probilo do vrha, što je inspiracija i motivacija za sve mlade sportiste u regionu. Ovaj poziv je ne samo priznanje Sarahinom trudu i talentu, već i nagrada za sve uložene napore u rukometnu karijeru.

Svi u klubu ŽRK Sloga su uz Sarah i žele joj puno sreće i uspjeha u predstojećim utakmicama za seniorsku reprezentaciju BiH. Njen poziv je svima u lokalnoj zajednici podsjetnik da se marljiv rad i predanost uvijek isplate, te da se snovi mogu ostvariti uz posvećenost i upornost.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti