21.2 C
Gornji Vakuf
Utorak, 30. Aprila 2024.

Pazarni dan u Gornjem Vakufu-Uskoplju pomjeren zbog Ramazanskog bajrama

Zbog obilježavanja Ramazanskog bajrama, predstavnici prodavača na pijaci u Gornjem Vakufu-Uskoplju donijeli su odluku o promjeni pazarnog dana. Umjesto uobičajenog srijede, pazarni dan će biti održan sutra, u utorak. Ova promjena ima za cilj prilagodbu tržišnih aktivnosti i potreba građana tokom prazničnih dana.

Ramazanski bajram, jedan od najvažnijih islamskih praznika, slavi se nakon mjeseca posta, ramazana. Ovaj praznik donosi zajedničke molitve, obilazak mezarja, ali i tradicionalno druženje i darivanje među stanovnicima. U skladu s tim donešena je odluka o pomjeranju pazarnog dana kako bi se omogućilo građanima da se pripreme za bajramsku proslavu i obave kupovinu potrebnih namirnica i poklona.

Pazarni dan, kao bitan dio svakodnevnog života u Gornjem Vakufu-Uskoplju, predstavlja priliku za trgovce i građane da obave kupovinu i prodaju različitih proizvoda, od svježeg voća i povrća do odjeće i kućnih potrepština. Premještanje pazarnog dana za jedan dan omogućit će svima da se lakše organizuju i ostvare potrebne nabavke prije početka prazničnih aktivnosti.Ova promjena je dočekana s razumijevanjem od strane stanovništva, koje se raduje obilježavanju Ramazanskog bajrama i svečanostima koje praznik nosi sa sobom.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti