21.2 C
Gornji Vakuf
Utorak, 30. Aprila 2024.

JKP Radovina unapređuje svoje usluge novom nabavkom opreme

JKP Radovina iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja nastavlja sa poboljšanjem svojih usluga putem investicija u novu opremu. U skladu sa svojim planovima razvoja i ciljem da efikasnije obavljaju svoje poslove, ovog puta su nabavili niz korisnih mašina i sredstava.

U sklopu ove najnovije nabavke, JKP Radovina je steklo sljedeću opremu:

  • Čistilica za gradske ulice, trotoare i šetnicu – Ova moderna čistilica omogućava temeljito čišćenje gradskih površina, doprinoseći općem estetskom dojmu i higijeni javnih prostora.
  • Cestovni valjak CAT – Važan alat za održavanje i popravke lokalnih puteva, osiguravajući sigurnost i kvalitet putovanja za građane.
  • Građevinska vibro ploča (žaba) – Neophodna oprema za izgradnju i održavanje infrastrukture, što doprinosi stabilnosti i trajnosti građevinskih projekata.
  • Rezačica za asfalt i beton – Oprema koja olakšava precizno rezanje i popravke asfalta i betona, što je ključno za održavanje sigurnosti i funkcionalnosti saobraćajnica.
  • Agregat monofazni i trofazni – Osigurava neprekidno napajanje energijom na gradilištima i drugim lokacijama, omogućavajući nesmetani rad mašina i alata.

Ovim potezom, JKP Radovina demonstrira svoju predanost poboljšanju kvaliteta usluga koje pruža građanima. Kroz pravovremenu nabavku i primjenu moderne opreme, komunalno preduzeće želi osigurati brže, efikasnije i kvalitetnije izvođenje svojih radova.

Uz to, ova investicija doprinosi i ekološkom aspektu, jer grupa za održavanje javne higijene i zelenila može efikasnije obavljati svoje aktivnosti, što rezultira čišćim, uređenijim i ekološki zdravijim gradskim prostorom.

Projekt unapređenja kapaciteta komunalnog preduzeća i nabavke nove opreme ostvaruje se uz podršku partnera. Općina Gornji Vakuf-Uskoplje, na čelu sa načelnikom Seadom Čauševićem, kao i Ministarstvo Privrede SBK-a, pod vodstvom ministra Sedžada Milanovića, te Ministarstvo prostornog uređenja, koje predvodi ministar Amir Šecibović, pružili su neophodnu podršku i pomoć u realizaciji ovog značajnog projekta.

Ovaj korak predstavlja još jedan važan korak ka unapređenju infrastrukture i usluga u Gornjem Vakufu-Uskoplju, što će imati pozitivan uticaj na svakodnevni život građana i razvoj lokalne zajednice.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti