18.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 23. Maja 2024.

U četvrtak četiri projekcije na velikom platnu u JU Centar za obrazovanje, sport i kulturu

U četvrtak, 25.04.2024. godine u kino sali Centra za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskopllje biti će prikazana četiri filma.

Najprije od 14:00 sati se prikazuje animirani film Kung Fu Panda 4, zatim od 16:00 sati film Izazov života. Od 18:30h na programu je film Jorgovani, a filmski dan se završava horor filmom Abigail koji je na programu od 20:00 sati.

Kung Fu Panda 4 (2024)

25.04.2024.godine, sala JU ” JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” GV-U U 14:00h |  TRAJANJE: 94 min, CIJENA KARTE: 5,00 KM

Režija: Mike Mitchell

Žanr: animirani, avantura, komedija

Trajanje: 94 min

Nakon tri avanture koje prkose smrti, pobjeđujući zločince svjetske klase svojom neuporedivom hrabrošću i ludim borilačkim vještinama, Po, Zmajev ratnik, pozvan je da se već jednom odmori. Tačnije, izabran je da postane duhovni vođa Doline mira. To nameće nekoliko očiglednih problema. Prvo, Po zna o duhovnom vodstvu isto koliko i o dijeti, a drugo, mora brzo da pronađe i obuči novog Zmajevog ratnika prije nego što preuzme svoj novi položaj.

Da stvari budu još gore, nedavno je viđena zla, moćna čarobnica, Kameleonka, mali gušter koji može da se pretvori u bilo koje stvorenje, bilo ono veliko ili malo. Kameleonka drži svoje pohlepne male oči uperene u Poov štap mudrosti, što bi joj dalo moć da ponovo prizove u carstvo duhova sve glavne zločince koje je Po pobijedio. Dakle, Pou će trebati pomoć. Pronalazi ga u obliku lukavog, oštroumnog lopova Žen, stepske lisice koja se zaista uvuče Pou pod kožu, ali čije će se vještine pokazati neprocjenjivim. U svojoj potrazi da zaštite Dolinu mira od Kameleonkinih reptilskih kandži, ovaj čudni komični dvojac moraće da sarađuje. U tom procesu, Po će otkriti da se heroji mogu naći na najneočekivanijim mjestima.

Izazov života (2024)

25.04.2024.godine, sala JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” GV-U u 16:00h. CIJENA KARTE: 5,00 KM

Uloge: Mark Wahlberg, Simu Liu, Juliet Rylance

Režija: Simon Cellan Jones

Žanr: avantura, akcija

Zasnovan na nevjerovatnoj istinitoj priči, IZAZOV ŽIVOTA prati Whitea, koji očajnički želi posljednju šansu za pobjedu i koji ubjeđuje sponzora da podrži njega i tim sportista (Simu Liu, Nathalie Emmanuel i Ali Suliman) na Svjetskom prvenstvu u avanturističkim trkama u Dominikanskoj Republici.

Jorgovani (2024)

25.04.2024.godine, sala JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” GV-U u 18:30h.

CIJENA KARTE: 5,00 KM

Uloge: Ivan Bosiljčić, Sloboda Mićalović, Gordan Kičić, Mima Karadžić, Isidora Janković, Jana Bjelica, Nebojša Dugalića, Pavle Čemerikić, Jovana Jovanović, Vahid Džanković, Nenad Okanović

Režija: Siniša Cvetić

Žanr: romantična komedija

Zvijezde su ljudi, a ljudi su svakojaki. JORGOVANI su satira, a satire nekad nisu samo smiješne.

Abigail (2024)

25.04.2024.godine, sala JU ” JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” GV-U u 20:00h.

CIJENA KARTE: 5,00 KM

Uloge: Melissa Barrera, Dan Stevens, Alisha Weir, Kathryn Newton, William Catlett, Kevin Durand, Angus Cloud, Giancarlo Esposito

Režija: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Žanr: horor

Nakon što je grupa kriminalaca u pokušaju kidnapovala dvanaestogodišnju balerinu, kćerku moćnika iz podzemlja, sve što treba da urade kako bi dobili 50 miliona dolara otkupa jeste da je sačuvaju tokom noći.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti