10.9 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 15. Maja 2024.

Ajna Bečirhodžić, učenica MSŠ „Gornji Vakuf“ osvojila drugo mjesto na Kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika

Učenica drugog razreda elektrotehničke škole u Mješovitoj srednjoj školi “Gornji Vakuf”, Ajna Bečirhodžić, postigla je izuzetan uspjeh na Kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika koje je održano protekle subote u Travniku. Osvojivši drugo mjesto u kategoriji B1+ – intermediate, Ajna je ponos svoje škole i zajednice.

Mentorica Ilhana Dizdar uložila je neumorni trud i predanost u pripremu Ajne za ovo takmičenje, pružajući joj podršku i vodstvo koje su bile ključne za postizanje ovog izvanrednog rezultata.

Ovaj uspjeh nije samo individualni trijumf Ajne, već i jasna potvrda kvalitetnog rada koji se odvija u Mješovitoj srednjoj školi “Gornji Vakuf”. Ova institucija ne samo da pruža obrazovanje već i njeguje talente i ambicije svojih učenika. Kroz predan rad i posvećenost, učenici stječu vrhunska znanja iz različitih oblasti koje im omogućuju uspješnu budućnost.

U ukupnom plasmanu Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf” osvojila je peto mjesto na nivou Srednjobosanskog kantona. Ovaj rezultat je plod napornog rada, ne samo Ajne i njene mentorice, već i profesora Nedžada Gudića i ostalih učenika koji su učestvovali na takmičenju: Nedžma Hajdarević, Lejla Puljarga, Zejneb Bašić, Iman Filipović, Naila Musa i Amel Kamber.

Ajnin uspjeh na Kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika svjedoči o izuzetnim akademskim sposobnostima učenika ove škole te potvrđuje da se u Mješovitoj srednjoj školi “Gornji Vakuf” kultivira izvanredno obrazovanje i razvoj mladih talenata. Ovaj podvig je inspiracija za sve učenike koji teže izvrsnosti i dokaz da se marljivim radom i predanošću mogu postići značajni uspjesi.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti