14.8 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Jula 2024.

Objavljen prijedlog liste za dodjelu stipendija Općine Gornji Vakuf-Uskoplje

Komisija za dodjelu stipendija općine Gornji Vakuf-Uskoplje je objavila prijedlog rang liste za dodjelu stipendija za akademsku 2023/2024. godinu. Na listi se nalaze studenti koji su aplicirali za ovu financijsku podršku, a čiji su prijavni dokumenti ocijenjeni u skladu s utvrđenim kriterijima.

Studenti koji se nalaze na prijedlogu rang liste, ali nisu zadovoljni svojim statusom ili bodovanjem, imaju pravo uložiti prigovor. Prigovori se podnose Općinskom načelniku općine Gornji Vakuf-Uskoplje u roku od osam dana od dana objave prijedloga rang liste.

Nakon što istekne rok za podnošenje prigovora, Komisija će razmotriti sve pristigle žalbe i utvrditi konačnu listu studenata kojima će biti dodijeljene stipendije. Konačna lista će biti javno objavljena, čime će studenti biti službeno obaviješteni o rezultatima svojih prijava.

Ovaj proces dodjele stipendija ima za cilj pružiti podršku studentima s područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje u njihovom akademskom obrazovanju, te im omogućiti lakši pristup visokom obrazovanju. Stipendije su od velike važnosti za mnoge studente, te predstavljaju značajnu pomoć u pokrivanju troškova studiranja.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti