15.4 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Jula 2024.

Ismaila Abazović osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u karateu

Trenutno se u Istanbulu održava Balkansko prvenstvo u karateu, koje okuplja najbolje mlade karatiste iz cijelog regiona. Među njima se posebno istakla Ismaila Abazović, članica Karate kluba Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Bosna i Hercegovina.

Ismaila je postala prvakinja Balkana u kategoriji borbe za djevojčice od 13 godina, do 44 kg. Ovaj izuzetan uspjeh donio je zlatnu medalju ne samo njoj, već i njenoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Talentovana sportistkinja je pokazala izuzetnu vještinu, odlučnost i upornost, što je rezultiralo njenim trijumfom na ovom prestižnom takmičenju. Njen uspjeh je velika inspiracija za sve mlade sportiste u Gornjem Vakufu-Uskoplju i šire.

Osvojena zlatna medalja je dokaz kvalitetnog rada i truda uloženog u treninge, kako od strane Ismaile, tako i njenog trenera i cijelog tima Karate kluba Sloga. Ovaj uspjeh predstavlja značajan korak naprijed za bosanskohercegovački karate na međunarodnoj sceni.

Ismaili Abazović čestitamo na izvanrednom uspjehu i želimo joj mnogo sreće i daljnjih uspjeha u njenoj sportskoj karijeri.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti