14.9 C
Gornji Vakuf
Subota, 28. Septembra 2024.

FOTO: Podjela diploma za 53. generaciju maturanata Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf”

Danas je u Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje održana svečana ceremonija podjele diploma za 53. generaciju maturanata Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf”. Program je započeo intoniranjem državne himne, nakon čega su se prisutnima predstavile muzička i dramska sekcija škole, dodatno uljepšavajući ovu svečanu priliku.

Direktorica škole, Selvedina Begović, održala je inspirativan govor koji je izmamio oduševljenje i aplauz maturanata i prisutnih gostiju. Ovogodišnja generacija broji 83 maturanta, među kojima su se posebno istaknuli učenici generacije: Nejla Begović (IV1), Maida Trkić (IV1), Samra Sušić (IV1), Amna Filipović (IV2), Adi Karamustafić (IV2) i Merjema Čaušević (IV6).

Pored učenika generacije, trajno odlični učenici, koji su postigli izuzetne rezultate tokom cijelog školovanja, su: Ajna Hadžiabdić (IV1), Ali Agić (IV2), Edin Duhandžić (IV2), Nejra Karahodić (IV6), Mubina Meštrovac (IV6), Amela Muratspahić (IV6), Azra Pokvić (IV6) i Almina Habib (III4).

Na svečanosti, najboljim učenicima uručeni su prigodni pokloni od strane načelnika Općine i direktorice škole, čime je dodatno priznat njihov trud i zalaganje. Ispred učenika, prisutnima se obratila učenica medicinske škole, Merima Behrem, koja je izrazila zahvalnost u ime svih maturanata. Na kraju programa, posljednju riječ učenicima ispred njihovih profesora uputio je profesor Sabahudin Delić, čestitajući svim maturantima i poželjevši im uspjeh u budućim životnim izazovima.

Ova ceremonija ostavit će trajne uspomene u srcima maturanata, koji su na najbolji način obilježili završetak jednog značajnog životnog poglavlja.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti