19.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 28. Juna 2024.

NAJAVA: Dvije promocije knjige u okviru Dana Ajvatovice

U okviru 514. Dana Ajvatovice, Medžlis Islamske zajednice Gornji Vakuf organizira dva značajna kulturna događaja koja će se održati u Islamskom edukativnom centru Nur.

Petak, 21. juni 2024. godine, s početkom u 19:30 sati:

Promocija knjige “Učenje i djelo Ahmeda Bureka”. Promotori ovog djela bit će hfz. dr. sc. Elvir Duranović, Muhamed Jusić, te autor knjige dr. sc. Ahmed Kico. Ovo je prilika za sve zainteresirane da se upoznaju sa radom i djelovanjem Ahmeda Bureka, te da saznaju više o njegovom doprinosu na polju islamskog obrazovanja i kulture.

Nedjelja, 23. juni 2024. godine, s početkom u 19:30 sati:

Promocija knjige “Pismo u lanenoj bluzi”. Promotori će biti Amela Halilović, Merhila Čaušević, i autor knjige Arif Hadžiahmetović. Ova knjiga donosi jedinstvenu priču koja se bavi temama ljubavi, identiteta i tradicije, te pruža dublji uvid u emocionalni i kulturni svijet naših predaka.

Pozivamo sve zainteresirane građane da prisustvuju ovim događajima i uživaju u bogatom kulturnom programu koji donosi Dani Ajvatovice.

Dobro došli!

Za više informacija posjetite www.muftiluk-tr.ba.

Podrška: BH Pošta, BH Post Express, Općina Gornji Vakuf-Uskoplje, Ministarstvo obrazovanja SBK/KSB, Ministarstvo kulture SBK/KSB, i drugi sponzori.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti