17.1 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 08. Septembra 2024.

VOZAČI OPREZ! Nova regulacija saobraćaja u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje obavještava građane o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u užem urbanom dijelu općine. Odlukom Općinskog vijeća, privremeno se uspostavlja pješačka zona u sljedećim periodima i ulicama:

  1. Ulica Gradska – I dio: Od raskrsnice sa Ulicom Matije Gupca (benzinska stanica INA) do raskrsnice sa Ulicom Branka Mikulića (Fontana). U periodu od 6. augusta 2024. godine do 17. augusta 2024. godine, svakodnevno od 19:00 do 22:00 sata, zabranjuje se saobraćaj za motorna vozila. Također, zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na općim parkiralištima unutar pješačke zone, osim vozilima sa posebnim dozvolama.
  2. Ulica Gradska – II dio: Od raskrsnice sa Ulicom Branka Mikulića (Fontana) do raskrsnice sa Ulicom Dizdaruša. U periodu od 20. jula 2024. godine do 20. augusta 2024. godine, svakodnevno od 19:00 do 22:00 sata, zabranjuje se saobraćaj za motorna vozila. Zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje na općim parkiralištima unutar pješačke zone, osim vozilima sa posebnim dozvolama.

Napominjemo da se vozila bez ograničenja mogu kretati Ulicama Branka Mikulića i fra A. Zvizdovića u oba smjera uz pojačanu pažnju, posebno na raskrsnici sa Ulicom Gradska. Nema prava skretanja iz ovih ulica u Ulicu Gradsku tokom navedenih vremenskih perioda, osim za vrijeme trajanja privremene pješačke zone.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti