17.1 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 08. Septembra 2024.

FOTO: Spektakularno takmičenje u skokovima u Vrbas povodom Dana oslobođenja Gornjeg Vakufa

Danas je u Gornjem Vakufu – Uskoplju, povodom obilježavanja 12. jula, Dana oslobođenja Gornjeg Vakufa u Drugom svjetskom ratu, održano takmičenje u skokovima u rijeku Vrbas. Takmičenje je privuklo mnogobrojne posjetitelje koji su uživali u vještinama i hrabrosti takmičara.

Takmičari su se borili u dvije kategorije, izvodeći po dva skoka. U kategoriji skokova na noge, nakon dvije serije, najbolji je bio Kenan Bahić. Drugo mjesto zauzeo je Uzeir Čaluk, dok je treće mjesto pripalo Selmiru Dediću.

U kategoriji skokova na glavu, prvo mjesto osvojio je Salko Imamović. Drugo mjesto pripalo je Elvisu Abazoviću, a treće Suadu Ramiću.

Tročlani žiri, u sastavu Muharem Ehlizevak, Meho Hajrić i Šefko Gazić, imao je težak zadatak da odluči koji su takmičari izveli najvještije skokove. Njihova procjena je bila presudna u odabiru najboljih, a publika je svojim aplauzima nagradila sve učesnike za njihove impresivne nastupe.

Takmičenje je proteklo u odličnom raspoloženju, a organizatori su najavili da će ovo postati tradicionalni događaj koji će se održavati svake godine u povodu Dana oslobođenja Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti