17.1 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 08. Septembra 2024.

NAJAVA: Koncert grupe Mostar sevdah reunion u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Sa ponosom najavljujemo jedan od najvažnijih kulturnih događaja godine u našem gradu – veliki koncert grupe Mostar sevdah reunion! Ovaj jedinstveni muzički događaj održat će se 31. jula 2024. godine u Gradskom parku Gornji Vakuf-Uskoplje, sa početkom u 20:00 sati.

U okviru manifestacije “LJETNE NOĆI FOLKLORA I SEVDAHA U NAŠEM GRADU”, JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” Gornji Vakuf-Uskoplje i Bzk Preporod Gornji Vakuf organizuju koncert velikana sevdaha. Ova manifestacija ima za cilj očuvanje i promociju naše bogate kulturne baštine kroz niz događaja koji slave tradiciju, muziku i ples.

Pripremite se za magičnu večer uz Mostar Sevdah Reunion, renomiranu grupu koja spaja tradicionalne sevdalinke s modernim jazzom, bluesom i romskom muzikom. Ova izuzetna kombinacija stvorila je prepoznatljiv zvuk koji osvaja srca publike širom svijeta. Mostar Sevdah Reunion je poznat po svojim energičnim nastupima i emotivnim interpretacijama, koje će zasigurno ostaviti nezaboravan dojam na sve prisutne.

Pozivamo sve ljubitelje sevdaha i dobre muzike da nam se pridruže u ovoj posebnoj noći. Ovaj koncert je prilika da zajedno proslavimo našu kulturnu baštinu i uživamo u vrhunskom muzičkom doživljaju. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da uživate u nastupu jedne od najpoznatijih muzičkih grupa u regionu.

Vidimo se u Gradskom parku 31. jula u 20:00 sati!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti