12.3 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 19. Septembra 2024.

FOTO: Posjeta Ministra odbrane BiH Zukana Heleza spomen obilježjima poginulih boraca ARBiH u Privoru, Gornji Vakuf-Uskoplje

Ovih dana u MZ Privor kao i širom BiH održavaju se razne manifestacije sjećanja na Odbrambeno-oslobodilački rat 1992/95. godine. Ovih dana svjedočimo i potvrđujemo da je naš narod predvođen savjesnim, odgovornim i hrabrim pojedincima pružio otpor agresoru u njegovoj namjeri  okupacije BiH metodama nasilja, uklanjanja i protjerivanja  stanovništva sa ovih prostora.

Rat je bio surov i težak i pored svih poteškoća koje nosi sa sobom (glad, nedostatak hrane, oružja, lijekova itd.) pokazali smo da smo narod žilav, hrabar i neslomljiv.

Na žalost u ratu su gubili živote i mnogi hrabri sinovi Bosne i Hercegovine  ali borci Armije Bosne i Hercegovine nisu posustali, a mi o tome danas svjedočimo i iskazujemo im zahvalnost i poštovanje.

Posebno nas raduje i ohrabruje današnja posjeta Ministra odbrane BiH gosp.  Zukana Heleza, da zajedno posjetimo spomen obilježja i odamo poštovanje poginulim borcima AR BiH .

Današnja posjeta gosp. Zukana Heleza je dokaz da iskrene patriote pored svojih državnih obaveza nađu vremena da sa narodom podijele, kako bolna sjećanja na poginule tako i svijetla sjećanja na herojsku borbu za očuvanje države BiH. Dodano nas raduje činjenica da je ministar Zukan Helez dao veliki doprinos u zakonskom popravljanju statusa demobilisanih boraca, a danas na funkciji ministra odbrane BiH nesebično provodi državotvornu politiku, a mi je vidimo kao nastavak naše borbe na očuvanju BiH.

Neka današnja posjeta proizvede dodatnu energiju patriotskih osjećanja svima nama, a našem ministru da bude podstrek u obavljanju državnih poslova, saopšteno je iz SDP OO Gornji Vakuf-Uskoplje.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti