10.8 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 16. Septembra 2024.

FOTO: Članske kartice MRK Sloga za sve novoupisane učenike MSŠ “Gornji Vakuf”

Na prvi dan nove školske godine, predstavnici Rukometnog kluba Sloga posjetili su Mješovitu srednju školu „Gornji Vakuf“ i tom prilikom podijelili članske kartice kluba za ovu godinu. Klubske kartice su dobili svi učenici upisani u prve razrede. Predsjednik kluba, gospodin Adnan Telalović, član Upravnog odbora, profesor Nedžad Gudić, i sekretar kluba, Nedim Hadžijisufović, bili su među onima koji su prisustvovali ovom značajnom događaju.

Prije nekoliko mjeseci, klub je obnovio saradnju sa svim obrazovnim ustanovama na području općine, te s novom školskom godinom kreću s još više entuzijazma, novih ideja i unaprijeđenom saradnjom. Tim povodom, generalni sponzor kluba, ATT DOO, odlučio je za sve novoupisane srednjoškolce kupiti članske kartice kluba, čime je pokazao svoju posvećenost mladima i sportu u lokalnoj zajednici.

“Danas smo poželjeli sreću svim učenicima u novoj školskoj godini, izvršili učlanjenje i izrazili želju da nam nova rukometna sezona prođe uz veliku podršku mladih,” izjavio je gospodin Telalović. Dodao je da svaki učenik sada ima priliku učestvovati u svim aktivnostima kluba tokom sezone, što je izvanredna prilika za mlade da se uključe u sportske projekte kluba.

Ovaj čin učlanjenja srednjoškolaca u klub naglašava važnost zajedništva i podrške, te klub želi svim učenicima puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini. “Radujemo se budućim zajedničkim uspjesima koje ćemo dijeliti,” dodao je gospodin Telalović.

Na kraju, predstavnici kluba su se zahvalili direktorici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“, Selvedini Begović, kao i profesoru Nedžadu Gudiću, na toplom dočeku i podršci koju su pružili. “Neka nam ova godina bude uspješna i ispunjena sportskim uspjesima i ličnim dostignućima,” zaključio je gospodin Telalović.

Rukometni klub Sloga pokazuje da sport nije samo natjecanje, već i sredstvo za povezivanje zajednice i ulaganje u mlade generacije. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed ka jačanju saradnje između obrazovnih institucija i sportskih klubova, što je od velikog značaja za razvoj mladih i njihovih talenata.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti