11.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 19. Septembra 2024.

Edin Gekić – zajednički kandidat SDP BiH i NiP BiH za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje

Dragi moji Vakufljani,

Moje ime je Edin Gekić, i kandidat sam za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Većina vas je dobro upoznata sa mojim likom i dijelom, poznanici smo, prijatelji i rodbina, a moj cjelokupni dosadašnji i budući politički rad je usmjeren isključivo na vašu dobrobit i dobrobit našega grada, kao što je jedino i isključivo vaša podrška omogućila sve moje političke pobjede i uspjehe. Zajedno koračamo i koračat ćemo ka uspjesima i pobjedama. Puno prije mojih političkih koraka, moji prvi životni koraci napravljeni su u Gornjem Vakufu-Uskoplju. U ovom gradu živim od 1987. godine kad sam rođen.  Ovdje sam završio osnovnu i srednju školu, sa svojim gradom, komšilukom i mahalom sam prošao sve – ono najgore – rat i sve pobjede naše općine. Svaki uspjeh naših privrednika, zanatlija, poljoprivrednika, učenika i studenata sam doživljavao kao svoj. Posebno dišem za sport i vjerni sam navijač svih naših sportista i klubova.  Sjećate me se i kao aktivnog rukometaša, ali i kao sportskog radnika, koji nije žalio vremena i truda da pomogne sportu u našoj lokalnoj zajednici.

Vođen željom za novim znanjima, privremeno sam napustio naš grad da bih na najboljoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini –  Univerzitetu U Sarajevu završio Fakultet sporta i tjelesnog odgoja i stekao akademsku titulu profesora. U naš Gornji Vakuf-Uskoplje sam se vratio spreman staviti svoje znanje i iskustvo na raspolaganje svojim ljudima. Ocijenio sam da je to najbolje uraditi prvo kroz privredni angažman, kao vlasnik dva uspješna biznisa a onda i kroz političko djelovanje, što činim već 12  godina. Na čelo OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje sam došao 2012. i od tada ova stranka postaje prava i jedina alternativa vladajućoj strukturi u našem gradu. Rast i razvoj SDP-a je omogućio građanima Gornjeg Vakufa – Uskoplja da osjete sve blagodati demokratije, prvenstveno slobode izbora, a oni svoju zahvalnost iskazuju konstanto rastućom podrškom SDP-u. Od 2022 godine sam zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona (SBK), gdje sam jedan od najaktivnijih zastupnika koji vrijedno radi za prosperitet cijelog kantona, a posebno mog voljenog grada. Član sam i Kantonalnog Odbora SDP SBK, i kao dio tog tima svesrdno radim na razvoju ideje socijaldemokratije, ideje koja promoviše ono najvrijednije za čime žudimo – Jednakost i Pravdu.

Usprkos mom političkom angažmanu, uvijek nađem vremena da doprinesem humanitarnim i ekološkim akcijama, i po ovoj predanosti sam prepoznat među svojim prijateljima, ali i široj javnosti. Nazivaju me i borcem za ljudska prava, a takvu titulu s ponosom nosim. 

Već 12 godina moja najveća snaga i podrška su supruga Amila i moja dva sina. Oni su moja mirna luka nakon svih poraza i pobjeda, a ovih potonjih je sve više.  Moja porodica je moje sve,  i znam da svi osjećate isto prema svojim porodicama. Zbog toga je moj osnovni politički zadatak omogućiti da se očuva porodica, kao stub društva. Svi moji programi i aktivnosti imaju u svojoj srži taj sveti cilj: Učiniti porodicu osnovom napretka i razvoja društva.

Kao što vidite iz moje biografije moj cjeloživotni put je obilježen sa dva kamena temeljca: mojom porodicom i mojim gradom. Ostvario sam se kao suprug i roditelj, te s ponosom mogu reći da imam divnu, zdravu i poštenu porodicu. Ovaj urnek ću iskoristiti da našem Gornjem Vakufu-Uskoplju vratim one pozitivne osobine koje su ga nekad krasile i po kojima je bio poznat širom svijeta: kvalitetnom i oku ugodnom infrastrukturom, razvijenom privredom i očuvanom prirodom, ali prvenstveno dobrim međuljudskim odnosima i jednakošću svih, bez obzira na vjeru, naciju i rasu. Znam da će te me kao i svaki put do sada podržati na ovom putu, jer i vi i ja osjećate miris promjena. Pozivam vas da se 6. oktobra uvečer okupimo svi na centralnom trgu, obilježimo pobjedu i označimo početak nove ere za naš grad.

ŽIVJELI!!!!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti