11.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 19. Septembra 2024.

Franjo Posavac, bivši igrač HNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje, potpisao za NK Široki Brijeg

Dvadesetdvogodišnji nogometaš Franjo Posavac, koji je svoje prve seniorske korake napravio u dresu HNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje, postao je novi član NK Široki Brijeg. Ovaj talentirani desnokrilni igrač potpisao je ugovor sa širokobriješkim klubom do ljeta 2026. godine.

“Jako sam sretan i uzbuđen. Široki Brijeg ima bogatu tradiciju i uspjehe. Iznimno sam ponosan što ću imati priliku predstavljati njegove boje. Radujem se novim izazovima i uspjesima koje ćemo zajedno ostvariti”, kazao je Posavac nakon potpisivanja ugovora.

Franjo dolazi na Pecaru iz slovenskog NK Radomlje, gdje je u prošloj sezoni upisao 19 nastupa. Njegova nogometna karijera započela je u HNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje, gdje je sa samo 16 godina debitovao za seniorski tim. Tokom godina provedenih na Košutama, prošao je kroz sve uzrasne kategorije kluba, od limača do kadeta, a za prvi tim Sloge odigrao je 105 utakmica i postigao 38 golova. Njegova izvanredna forma i svestranost u igri učinili su ga jednim od ključnih igrača ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi FBiH – Jug.

Očekivanja su velika, a Franjo Posavac se nada da će svojim talentom i trudom doprinijeti uspjesima Plavo-bijelih u predstojećim sezonama.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti