11.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 19. Septembra 2024.

FOTO: MRK Sloga osvojila rukometni turnir povodom Dana općine Gornji Vakuf – Uskoplje

U sklopu manifestacije obilježavanja Dana općine Gornji Vakuf – Uskoplje, Muški rukometni klub Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje (MRK Sloga) organizovao je rukometni turnir za generaciju 2008. godište. Turnir se održao u nedjelju, 15. septembra 2024. godine, u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf – Uskoplje, s početkom u 10:00 sati. Naš grad imao je čast ugostiti pet ekipa koje se nalaze u samom vrhu omladinskog rukometa u Bosni i Hercegovini.

Turnir je privukao pažnju ljubitelja rukometa jer su učesnici bile ekipe poznate po vrhunskim školama rukometa. Grupu A činili su domaćini MRK Sloga, Hrvatski rukometni klub Čapljina i Škola rukometa Sedmerac, dok su se u grupi B takmičili Rukometni klub Maglaj, RK Izviđač Agram i Škola rukometa Čelik Junior. Osim kvalitetnih ekipa, turnir je krasila i sudačka ekipa iz samog vrha naše države, prepoznatljiva i van granica Bosne i Hercegovine.

U izuzetno zanimljivom finalnom susretu, pred oko 500 gledatelja, MRK Sloga ostvarila je pobjedu protiv ekipe Izviđača i osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem rukometnom turniru povodom Dana općine Gornji Vakuf – Uskoplje. Treće mjesto osvojila je Škola rukometa Sedmerac, koja je u utakmici za treće mjesto pobijedila RK Maglaj. Peto mjesto zauzela je Čapljina, dok su posljednji bili kadeti iz Čelik Juniora.

Posebno se istakao Avdibašić Džani iz MRK Sloge, koji je proglašen najboljim golmanom turnira, dok je titulu najboljeg igrača ponio Muratspahić Eldar. Ovaj turnir još jednom je pokazao kvalitet i potencijal mladih rukometaša, te dao značajan doprinos razvoju sporta u našoj zajednici.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti