13.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 17. Oktobra 2024.

Dobra vijest za sve koji putuju u Mostar

Nakon sanacionih radova koji su izvedeni na poplavljenim područjima magistralne ceste M-17 u Hercegovini, saobraćaj na dionici Jablanica – Mostar u potpunosti je normalizovan. Prema informacijama koje je BIHAMK potvrdio za portal Klix.ba, saobraćaj je od danas u 15 sati potpuno normalizovan, uključujući i kritično područje kod Komadinovog vrela.

Na dionici kod Komadinovog vrela, gdje su poplave uzrokovale značajna oštećenja ceste, situacija je privremeno sanirana, no na tom dijelu će biti uvedeno ograničenje brzine sve do potpune rekonstrukcije.

Također, završena je potraga za nestalim osobama u Donjoj Jablanici, što je omogućilo da se ukine stanje elementarne nepogode i uspostavi redovan promet na magistralnoj cesti. Ministarstvo je, na prijedlog JP Ceste FBiH, izdalo rješenje kojim se saobraćaj normalizuje u potpunosti, uz napomenu da radovi na rekonstrukciji ceste i dalje traju.

“JP Ceste FBiH nastavlja aktivnosti s ciljem potpune rekonstrukcije magistralne ceste i potpune normalizacije prometa,” saopćeno je iz nadležnih službi.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti