15.9 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

FOTO: Kakva najava pred derbi, Sloga već demolirala jednu Iskru

Foto: Ilijaz Skeho

Utakmica Prve rukometne lige FBiH grupa Jug, između gornjovakufske Sloge i Iskre iz Stoca koja se odigrala večeras sa početkom u 18h u KSC Bugojno završena je pobjedom Sloge. Na početku same utakmice prekinuvši napad Sloge, Iskra iz Stoca je povela što je bilo i jedino vodstvo ove ekipe sa juga BiH. Nakon te pogreške Gornjovakufljani su uzeli stvar u svoje ruke i do kraja poluvremena postigli šesnaest golova dok su osam primili. U drugom poluvremenu treneri Sloge su u igru ubacili i mlađe igrače sa klupe što nije uticalo u mnogome na rezultat. Utakmica je završena pobjedom Sloge rezultatom 31-23.

Strijelci za Slogu bili su: Naser Karamustafić 7, Omer Hadžijusufović 6, Mujo Hadžimehanović 5, Ervin Dedić 4, Emir Turčinović 3, Arman Bostan 3, Junus Čajdin 1, Elvir Ljuca 1 i Osman Sofić 1.

Članovi navijačke grupe Red Union vjerno su pratili i ovaj susret u kojem je Sloga ubjedljivo pobijedila. Naime, od samog početka utakmice ovi mladi momci nisu štedjeli svoj glas i dlanove i tokom cijele utakmice su bodrili svoju ekipu do pobjede.

U narednom jedanaestom kolu Prve rukometne lige FBiH grupa Jug igra se derbi između Sloge i Iskre iz Bugojna. Utakmica će biti odigrana u KSC u Bugojnu.

{s}rukomet241112{/s}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti