11.8 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

VIDEO NAJAVA: U četvrtak predstava ‘Čekajući Marčela’ u KSC Bugojno

Rijad Gvozden i Aldin Tucić u predstavi 'Čekajući Marčela'

U četvrtak, 29.novembra sa početkom od 20:00 sati u maloj sali KSC Bugojno gostuje predstava „Čekajući Marčela“ u kojoj igraju gornjovakufljanin Rijad Gvozden i Aldin Tucić.

Hurnebesna komedija „Čekajući Marčela“  izazvala je veliko oduševljenje i smjeh publike u Sarajevu i Zenici, gdje je do sada igrana.

Glavni akteri ove priče su Ellio Tramonta (Rijad Gvozden) i Teo Kročiti (Aldin Tucić), dva umobolnika iz čijih priča zaključujemo zbog čega i zašto se nalaze u bolnici. Nevjerstvo, laž, prevara, samoća, zaljubljenost su samo neke od tema kojima se bavi ovaj komad. Njih dvojica nisu u stanju da prebrode stečene probleme, te ih konstantno iznova ponavljaju, njihov život je postao njihova igra, konstantno od početka do kraja, sa istim replikama koje su obilježile njihov život oni se igraju i na taj način “pokušavaju” da izanaliziraju šta se zapravo desilo u njihovom životu. Na kraju se postavlja pitanje da li je pametno nešto zaboraviti i nastaviti živjeti sa drugom osobom, a gdje će nas odvesti činjenica ako ne postupimo tako.

Nakon Bugojna, predstava će početkom iduće godine biti igrana i u Tuzli.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti