10.8 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

FOTO/VIDEO: Odigran rukometni derbi između Iskre i Sloge

Foto/Video: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Rukometna atmosfera koja se više u Bosni i Hercegovini ne viđa ni u Premijer ligi vladala je večeras u Bugojnu na susretu jedanaestog kola Prve lige – grupa Jug FBiH između Iskre i Sloge. Na kraju susreta više razloga za sreću imali su bugojanci jer su slavili pobjedu od 27:25.

Sloga iz Gornjeg Vakufa je susret u ledenoj dvorani bugojanskog KSC-a izgubila u prvom poluvremenu kada se Iskra odlijepila na šest golova prednosti. Na poluvremenu je bilo 18:12 za Iskru. Razlog ovako lošeg rezultata treba tražiti u lošoj odbrani, a večeras katastrofalni golmanski trio Gazić – Ajanović – Hadžiabulić u prvih trideset minuta jedva da je skupio dvije, više sretne, nego spretne, odbrane.

U drugo poluvrijeme izabranici Fuada Mahmutovića ulaze odlučni da sustignu prednost bugojanaca. Mnogo čvršća igra u odbrani, te raznovrsnija u napadu donosi i promjenu na semaforu, te Sloga u zadnji minut susreta ulazi sa samo jednim golom zaostatka. Ipak u odlučujućem napadu, danas užasne, sudije sviraju probijanje Hadžijusufoviću, što rukometaši Iskre koriste i pogađaju za konačnih 27:25.

Iako na terenu nismo vidjeli posebno dobar rukomet, na tribinama je bio dekor i navijanje za čistu desetku. Bez i jednog incidenta u sportskom i fer navijanju, gotovo 1500 navijača, popularnih Red Uniona iz Gornjeg Vakufa, te Vandala iz Bugojna svih šezdeset minuta utakmice pravili su atmosferu za pamćenje.

Najefikasniji u Slogi bio je Gekić sa jedanaest golova, šest je postigao Hadžijusufović, četiri Dedić, tri Karahodžić, a jedan gol je dao Sofić. Bolji od ostalih kod Iskre bio je Čelina sa deset golova i Tukar sa sedam.

{s}slogaiskra11212{/s}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti