11.8 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

FOTO: Izabrano rukovodstvo JOB-a SBK, sjedište organizacije u Gornjem Vakufu

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Danas je u Gornjem Vakufu održana izborna Skupština JOB-a Unije veterana Srednjobosanskog kantona na kojoj je izabrano rukovodstvo ove boračke organizacije. Hasib Jusufspahić iz Bugojna je izabran za predsjednika, dok će funkciju sekretara obnašati Suad Duratbegović iz Gornjeg Vakufa.

Pored Jusufspahića, kandidat za predsjednika JOB-a Srednjobosanskog kantona bio je Elkaz Hajrudin iz Donjeg Vakufa. Na mjesto predsjednika Skupštine izabran je Namik Bibić iz Jajca, dok je njegov zamjenik Šečunović Ramiz iz Gornjeg Vakufa.

Skupština je danas usvojila jedinstven zaključak da sjedište Kantonalne organizacije JOB-a bude u Gornjem Vakufu. Inače udruženje Jedinstvene organizacije boraca Srednjobosanskog kantona čine predstavnici iz Jajca, Donjeg Vakufa, Bugojna i Gornjeg Vakufa. Sa Skupštine je poslana poruka da se ovoj kantonalnoj organizaciji u što skorijem roku priključe i predstavnici JOB-a iz drugih općina Kantona.

Svojim prisustvom zasjedanje Skupštine uveličali su Besim Hodžić, savjetnik federalnog ministra za pitanje boraca, Saud Kulosman, predsjenik JOB-a BiH, Sead Čaušević, načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje, te predsjednici JOB-a iz Sarajevskog i Zeničko-Dobojskog Kantona.

{s}job21212{/s}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti