10.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

Gornjovakufljani nastupili na Državnom prvenstvu u plesu

Foto: F. Fočo/Dnevni avaz

Državno prvenstvo u latino plesovima održano je jučer u hotelu “Hollywood” na Ilidži, a oni koji su imali priliku uživo gledati vrhunske plesne izvedbe nakratko su zaboravili na minuse koji ovih dana vladaju u BiH i bar u mislima “preselili” u toplije krajeve.

Kako nam je kazao Mirza Geljo, direktor plesnog kluba “Astoria” i organizator ove manifestacije, na takmičenju je učestvovalo više od 400 plesača.

– Takmičari su došli iz svih krajeva BiH i iz susjedne Hrvatske. Riječ je o plesačima uzrasta od šest do 25 godina koji su svoj talent pokazali kroz različite plesne kombinacije. Mislim da su organizacijom zadovoljni i roditelji i djeca – kazao je Geljo.

Jedan od učesnika ove manifestacije bio je i trinaestogodišnji plesni par iz Gornjeg Vakufa, Amir Agić i Alisa Adžemović. Kako su nam kazali, izuzetno zadovoljstvo im je bilo učestvovati na ovakvom prestižnom takmičenju.  

– Velika je čast prisustvovati ovom događaju iz razloga što možemo pokazati naše plesno umijeće, ali ujedno i vidjeti umijeće drugih takmičara pristiglih iz svih krajeva BiH i Hrvatske. Odlično se provodimo uz dobre ritmove i moramo priznati da je organizacija na nivou – kazali su Agić i Adžemović.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti