18.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

Poziv za dostavu projekata povećanja konkurentnosti ljekovitog bilja

Foto ilustracija: Internet

USAID/Sida USAID/SIDA FARMA poziva kvalificirane proizvodne organizacije da dostave aplikacije koje imaju za cilj povećanje konkurentnosti sektora ljekovitog i aromatičnog bilja kroz povećanje uzgoja, unapređenje prerade te povećanje stepena prerade odnosno dodane vrijednosti finalnom proizvodu.

Projekat USAID/Sida FARMA u Bosni i Hercegovini implementira Chemonics International Inc. po ugovoru br. 168-C- 00-09-00102-00. Krajnji rok za prijem prijava je do 16:00 sati dana 20.05.2013. Kandidati treba da ispunjavaju uvjete podobnosti za ovaj Poziv za dostavu aplikacija.

Ovaj Poziv prikuplja prijave za dodjelu grantova s ciljem podrške održivom ekonomskom rastu, povećanju zaposlenosti, povećanom prihodu domaćinstava u Bosni i Hercegovini, kao i povećanju potencijala za ispunjavanje standarda Evropske unije, a u vezi sa projektom Jačanja aktivnosti poljoprivrednog tržišta (FARMA) kojeg sponzoriraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).

Javni poziv u cijelosti možete preuzeti na sljedećem linku: http://www.bosniafarma.ba/razvojni-fondgrantovi/poziv-za-dostavu-aplikacija/2013-2/

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti