10.2 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

Emin Sofić imenovan za člana Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa

Prof.dr. Emin Sofić, prvi sa lijeve strane

Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) 26. aprila je održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj je usvojena i odluka o imenovanju predsjednika resornih Odbora Izvršnog vijeća SBK, koji su istovremeno i članovi Izvršnog vijeća (IV).

Za predsjednika IV SBK izabran je biznismen Mirsad Čaušević, a za potpredsjednike imenovani su akademik Mehmed Akšamija, dr. Selmo Cikotić i Hako Duljević.

Također je imenovano devet resornih članova vijeća i to: prof. dr. Hasnija Muratagić-Tuna, za jezik, kulturu i tradiciju; prof. dr. Emin Sofić, za nauku i obrazovanje; mr. Mevlida Rovčanin, za porodicu i demografiju; prof. dr. Admir Muratović, za ljudska prava, prava žrtava zločina i genocide; mr. Bilal Memišević, za dijasporu i povratak; dr. Sabit Subašić, za međunarodnu saradnju; Ismet Bećar, za medije i promociju; dr. Tarik Kurbegović, za razvoj i ekonomiju; Salko Zildžić, za omladinu i sport.

Prema Odluci Izvršnog vijeća SBK resorni Odbori će biti formirani do kraja maja.

Izvršno vijeće SBK je najviše izvršno tijelo Svjetskog bošnjačkog kongresa koje organizira svoj rad resorno, saopćila je Informativna služba SBK.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti