10.8 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

VIDEO: U Gornjem Vakufu pronađeni zasadi indijske konoplje

Ploča (Foto: Arhiv/GornjiVakuf-x.com)

Na širem području naselja Ploča u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, pronađen je zasad indijske konoplje. Zanimljivo je da je jedna ili više osoba konoplju zasadila na prostoru koji je miniran, zbog čega je uviđaj veoma otežan.

Iako vidljiva obilježja upozoravaju na opasnost od minsko-eksplozivnih sredstava zaostalih iz proteklog rata, tokom kojeg su se na prostoru Ploče mijenjale vojske i njihove formacije, zasad nepoznata osoba ili više njih odvažila se, ipak, na pokretanje unosnog biznisa i kažnjivog biznisa. Međutim, plantaža je sinoć otkrivena.

Zbog činjenice da je širi lokalitet miniran, nije bilo upitno kretanje ka mjestu na kojem je plantaža otkrivena. No, članovi uviđajne ekipe, šumskom stazom, kažu, na vlastitu odgovornost ipak su stigli do plantaže. Radi se o većem broju zasada, od 200 do 300 stabljika.

Dok traje istraga i radnje na otkrivanju vlasnika plantaže uzgojene u minskom polju, treba kazati da ovo nije prvi slučaj u naselju Ploča. Podsjećamo, prije nekih petnaestak godina je od osobe nastanjenje u ovom naselju izuzeto 18 kilograma osušenog kanabisa, spremnog za prodaju.

Policijskom akcijom ta namjera je osujećena i osušeni kanabis je završio u zgradi Policijske stanice, iz koje je potom nestao. Ni do danas nije otkriveno ko je i na koji način iz zgrade Policijske stanice odnio značajnu količinu droge.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti