4.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

FOTO: Izbor najboljih sportista SBK, SKISO Sloga najbolja ekipa Kantona

Foto: Džan Ljubunčić

U Busovači je održana manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Srednjobosanskog kantona za 2014. godinu“, koji je organizirao Sportski savez SBK.

Tako su za najbolje sportiste proglašeni Amel Novalić iz Taekwondo kluba Bugojno i njegova sugrađanka Dalila Ivković iz kluba borilačkih sportova „Iskra“. Nagradu publike, u organizaciji portala Hronika.ba, dobila je karatistkinja Suada Menzil iz Travnika.

U ekipnim sportovima najbolji sportisti su košarkaš Ranko Križanović iz Viteza i nogometašica ŽNK Mladost iz Nević polja Josipa Strukar. Najuspješnija muška ekipa je NK Metalleghe BSI iz Jajca, a ženska ŽNK Mladost Nević polje.

U konkurenciji ekipa sa tjelesnim oštećenjem najbolja ekipa u SBK je SKISO Sloga iz Gornjeg Vakufa, dok je najbolji sportista sa tjelesnim oštećenjem Hamdija Džambo iz iste ekipe.

Nagradu za životno djelo dobio je nogometaš Izet Nalić Grmalj iz Travnika, a sportski novinar Samir Mlačo iz Bugojna. Najbolji trener je Aldin Adilović iz karate kluba Mladost Vitez, a sportski radnik je Nenad Bratić iz košarkaškog kluba Travnik.

{s}sportista1315{/s}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti