15 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

FOTO: Sloga nemoćna protiv Goražda

Foto: Ilijaz Skeho

Veliki rukometni derbi Prve lige – grupa Jug, večeras su u bugojanskom KSC-u odigrale ekipe Sloge i Goražda, a pobjedu su slavili gosti iz Goražda.

U jednoj pravoj sportskoj atmosferi pred gotovo hiljadu zaljubljenika rukometa, igrači iz Goražda su cijeli susret kontrolisali igru, te imali rezultat u svoju korist. Konačan rezultat 23:27 i nije pravi odraz slike na terenu, te bi neriješen rezultat ili minimalna pobjeda gostiju, mnogo više odgovarala stvarnom stanju na terenu.

Sudijski dvojac Tursić – Kadić nije bio na nivou ovog derbija, te su u ključnim trenutcima utakmice, kada se lomio rezultat, donosili kontraverzne odluke na stranu ekipe iz Goražda.

Uprkos dva promašena sedmerca najbolji u redovima Sloge bio je Irhad Ohran sa devet golova, dok je danas odlični Mesud Pokvić dao šest pogodaka. Emir Karahodžić se u strijelce upisao četiri puta, a Arman Ljutić i Ajdin po dva puta.

Kod gostiju iz Goražda najbolji je bio Armin Marić, koji je postigao šest pogotka, koliko je dao i Tarik Žiga. Pridružio im se Damir Delić sa jednim pogotkom manje.

Do kraja polusezone imaju još dva kola, a Sloga već sada kasni velikih osam bodova za prvoplasiranim Goraždom, te će borba za plasman u Premijer ligu u nastavku prvenstva biti nemoguća misija.

{s}sloga281115{/s}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti