9.7 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

NAJAVA: U srijedu javna rasprava o izgradnji Regionalne deponije ‘Gračanica’

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članovima 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br 33/03 i 38/09) obavještava i poziva sve zainteresovane subjekte, nevladine organizacije; EKO UDRUGA AUREA VRANICA Gornji Vakuf-Uskoplje ; Udruženje Gornjevrbaska Eko Dolina, stanovnike Općine Gornji Vakuf- Uskoplje , stanovnike mjesnih zajednica MZ Bistrica, MZ Bojska, MZ Pidriš, MZ Grnica, MZ Voljevac, MZ Voljice, MZ Ploča, MZ Pajić Polje, MZ Podgrađe, MZGornji Vakuf – Uskoplje 1, MZGornji Vakuf – Uskoplje 2, MZGornji Vakuf – Uskoplje 3, MZ Dobrošin, MZ Uzričje, MZ Žmirci, da uzmu učešće u:

JAVNOJ RASPRAVI

o Studiji o utjecaju na okoliš za namjeravani izgradnje Regionalne sanitarne deponije na području Rudnika uglja „Gračanica“ u Gornjem Vakufu – Uskoplju

Javna rasprava koja će se održati u postupku izdavanja okolinske dozvole za namjeravani projekat izgradnje Regionalne sanitarne deponije na području Rudnika uglja „Gračanica“ u Gornjem Vakufu – Uskoplju. Javna rasprava će se održati dana, 02.12.2015. godine u Javnoj ustanovi centar za obrazovanje i kulturu ul. Gradska bb Gornji Vakuf- Uskoplje sa početkom u 10.00 sati.

Dnevni red:

1.            Prezentacija zakonskog osnova u postupku izdavanja okolinske dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).
2.            Prezentacija Studije o utjecaju na okoliš za namjeravani projekat izgradnje Regionalne sanitarne deponije na području Rudnika uglja „Gračanica“ u Gornjem Vakufu – Uskoplju (predstavnik konsultanta i investitora).
3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Kompletna Studija o utjecaju na okoliš sa pratećom dokumentacijom i prilozima dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolinske dozvole, ul. M. Marulića br.2, Sarajevo, kao i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba, link okolišne dozvole/javne rasprave.

Rok za dostavu primjedbi i sugestija na Studije o utjecaju na okoliš , broj predmeta: UP I 05/2-23-11-127/15 SS, je 30 dana od dana objavljivanja na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma

Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pisanoj formi na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma
71000 SARAJEVO
Marka Marulića broj 2

Netehnički rezime Studija uticaja na okoliš

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti