10.8 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

Alena Demirović-Spahić i Adnan Ramić, kandidati SDA za Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje

Alena Spahić-Demirović, rođena 07.07.1988. godine u Bugojnu. Osnovno obrazovanje završava u Osnovnoj školi „Goran Čišić“ u Gornjem Vakufu. Zatim završava Gimnaziju  u Mješovitoj srednjoj školi Gornji Vakuf. Poslije srednje škole, 2007. godine upisuje Fakultet za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, i  završava četverogodišnji studij u oktobru  2011.  godine, te je tako stekla zvanje „Inžinjer Saobraćaja i Komunikacija, smjer Komunikacijske tehnologije.

Aktivno govori engleski i njemački jezik.

Svoje prvo radno iskustvo je stekla u Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona, kao volonter na poslovima struke od decembra 2012. do decembra 2013. godine.                                                                 

Trenutno je sekretar Bošnjačke zajednice kulture „Preporod Gornji Vakuf“, gdje se bavi očuvanjem bošnjačke tradicije, običaja i kulture.

Udata je, u braku sa Semirom Demirović i nezaposlena. Trenutno je  ponosna kandidatkinja SDA liste za Općinsko vijeće Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Adnan Ramić, rođen je 23.03.1984.godine u Bugojnu.Osnovnu školu završio je u Voljevcu, dok je srednju školu  završio u Bugojnu, gdje je pohađao Opštu gimnaziju.

Nakon završene srednje škole, upisuje Ekonomski fakultet Univerziteta Sarajevo, gdje je 2009.godine diplomirao na smjeru Bankarstvo i osiguranje. U toku studija bio je angažovan na mnogobrojnim projektima i stručnim  usavršavanjima.

Pripravnički staž odradio je u  Ministarstvu unutrašnjih poslova SBK-a, a trenutno je zaposlen u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje  na mjestu šefa poslovnice Gornji Vakuf.

Od stranih jezika govori engleski jezik.

Trenutno obnaša funkciju predsjednika Asocijacije mladih SDA Gornji Vakuf, aktualni vijećnik u Općinskom vijeću Gornji Vakuf, te aktivni član izvršnog odbora Općinske organizacije SDA Gornji Vakuf.

Svoj doprinos dao je i kao član Omladinske banke Gornji Vakuf,  kao član izvršnog odbora aktivno učestvovao u radu Omladinskog kruga „ Mehmed beg Stočanin“ Gornji Vakuf, te već duže vrijeme aktivno je uključen u planiranje i realizaciju aktivnosti koje provodi Udruženje građana „Bolja budućnost-Privor“ .

Fokus svog političkog angažmana usmjerit će na aktivno zalaganje da se mladima obezbijedi što kvalitetnije obrazovanje, te da se u saradnji Općine Gornji Vakuf sa obrazovnim institucijama educiraju mladi ljudi koji završavaju osnovno i srednje obrazovanje o deficitarnoj radnoj snazi na tržištu rada.

Mladim ljudima koji žele pokrenuti vlastiti biznis, staviti se na raspolaganje i istima obezbijediti edukaciju i stvoriti povoljan ambijent za realizaciju poslovne ideje.

U svakodnevnoj komunikaciji i saradnji sa građanima Gornjeg Vakuf-Uskoplja, istima će uvijek biti otvoren za kritike i prijedloge, odakle god oni dolazili i sa bilo koje strane, kako bi se poboljšao kvalitet življenja u našem gradu.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti