15.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 09. Maja 2024.

Vlada SBK: Za projekte infrastrukture u Gornjem Vakufu-Uskoplju 32.000 KM

Na danas održanoj 43. sjednici Vlade Srednjobosanskog kantona, članovi Vlade, između ostalog, su donijeli više odluka vezanih za općinu Gornji Vakuf-Uskoplje:

Odluka o davanju saglasnosti za pokretanje postupka za dodjelu koncesije za uzgoj, proizvodnju i prodaju na tržištu kalifornijske i potočne pastrmke na ribogojilištu „Bistrica“ na lokalitetu Pavlovica MZ Bistrica, općina G.Vakuf – Uskoplje.

Odluka o utrošku sredstava i dodjeli ugovora za nabavku opreme za školske učionice O.Š. „Voljevac“ Gornji Vakuf – Uskoplje, odlukom se izdvaja iznos od 5.937,67 KM, sredstva će se doznačiti najpovoljnijem ponuđaču „Karadža-Trade-Kašmir“ d.o.o.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o raspodjeli sredstava za projekte infrastukture u općinama SBK (Gornji Vakuf – Uskoplje: 32.000,00 KM, Travnik: 36.813,36 KM, Kiseljak: 43.500,00 KM) za 2016. godinu.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Vlada SBK je dala saglasnost nižim potrošačkim jedinicama za provođenje procedure javne nabavke kako slijedi: O.Š.“Uskoplje“, 6.000,00 KM, Rekonstrukcija (Poboljšanje) centralnog grijanja.

Donesena je i odluka o izdvajanju sredstava za sufinansiranje projekta općina: Novi Travnik, Donji Vakuf, Gornji Vakuf – Uskoplje, Travnik, Bugojno i Vitez, na prijedlog iste uprave.

Za ugradnju termo fasade na školskoj zgradi O.Š. Voljevac, općina Gornji Vakuf/Uskoplje izdvajaju se novčana sredstva u iznosu od 7.000.00 KM.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti