9.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 10. Maja 2024.

UČLANI SE, STIPENDIRAJ

Udruženje građana „BATUŠA“ Gornji Vakuf je za veoma kratko postojanje ostvarilo dosta pozitivnih projekata. Pored sportskih projekata u MZ Batuša, Odvode i Krupa, veoma uspješno je urađena humanitarna akcija „POMOĆ DJECI PORODICE FILAN“ gdje je prikupljeno 24.350 KM. Djeci je urađena kuća, a ostatak novca je prebačen na zajednički račun djece i staratelja.

Udruženje nastavlja sa radom, od danas je zvanično pokrenut projekt nazvan „UČLANI SE, STIPENDIRAJ“. Udruženje je krenulo u prodaju godišnjih članski kartica. Od prikupljenog novca prodajom članski kartica stipendirat će se tri studenta iz mjesne zajednice, po jedan iz Batuše, Odvoda i Krupe.

Prodaja članskih kartica trajat će  od januara do jula 2017. godine, u augustu će se raspisat konkurs za dodjelu stipendija, a isplata će krenuti od septembra 2017. godine.

Cijena godišnje karte za Bosnu i Hercegovinu je 30 KM, za inostranstvo 25 € i 30 $.

Sva zainteresovani koji se žele uključiti u projekt i time učinit dobro djelo za sebe, kartice mogu kupiti kod članova upravnog odbora udruženja: Muamer Zukić, Sefir Gvozden, Muhamed Ohran, Zehredi Delić i Mirsad Delić.

Sve dodatne informacije možete dobit na brojeve telefona: 061 404 046 i 062 574 857

na e-mail: ugbatusa@hotmail.com

i na fb profilu udruženja /ugbatusa.gornji vakuf

„KO UČINI KOLIKO TRUN DOBRA – VIDJET ĆE GA“

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti